06-11178075 info@daisymeekes.nl

Heb jij je altijd al eens afgevraagd hoe je reageert in extreme omstandigheden? Of je een doorzetter bent en of je pijnprikkels kunt negeren door je ergens volledig op te focussen? Misschien is het dan tijd om je eens te verdiepen in een Iceman Clinic. Dit is een unieke belevenis, die je laat inzien dat iedereen in staat is om zichzelf onder controle te houden. Het geeft je het vertrouwen dat iets lukt, als je het maar wilt en er volledig voor gaat.

Er zijn veel mensen in mijn omgeving die ik graag eens kennis zou laten maken met deze bijzondere manier om jezelf te leren kennen. Daarom deel ik in dit artikel graag mijn ervaringen met je.

Wat is de Iceman Clinic?

De Nederlander Wim Hof werd wereldberoemd door het trotseren van extreme kou. In korte broek en op sandalen beklom hij bij temperaturen variërend van vijftien tot dertig graden onder nul de Mount Everest en de Kilimanjaro. Hij zwom gekleed in enkel een zwembroek op de Noordpool onder een dikke ijslaag door. De beelden van zijn wereldrecordpoging waarin hij bijna zeven kwartier lang tot zijn nek toe in een bak met ijsklontjes stond, gingen de hele wereld over. In de overtuiging dat iedereen dit kan, deelt hij nu zijn kennis in de vorm van een Iceman Clinic. In de Clinic leer je hoe je door wilskracht en ademhalingstechnieken controle uitoefent op je zenuwstelsel en je hierdoor de kou kunt trotseren.

Extreme uitdaging om mezelf te ontwikkelen

Ik geloof dat alles mogelijk is en dat je alles uit het leven moet halen. Ik krijg altijd een ontembare energie van uitdagingen. De Iceman Clinic leek me daarom de perfecte uitdaging om aan te gaan. Ik wil leren mezelf te ontwikkelen en ik ben nieuwsgierig hoever ik daarin durf te gaan. Zo’n bak met ijs is immers best afschrikwekkend. En, eerlijk gezegd: ergens wilde ik ook niet in paniek raken in het bijzijn van 15 bekenden en onbekenden.

Iceman clinicJe kunt meer dan je denkt

Als ik iets geleerd heb van de Iceman Clinic is het wel dat als je iets echt graag wilt, je alles kunt bereiken. Want no way dat ik aan het begin van de avond dat ijsbad ingestapt was. Naarmate de avond vorderde, leek dit steeds eenvoudiger te worden. Op het moment suprême stapte ik zonder twijfel in het ijskoude water. Of beter gezegd: ik stapte in het water, want de kou voelde ik niet. Wonderlijk, vind je niet? Het was een geweldig gevoel en voor mij nog eens de bevestiging dat je alles kunt wat je wilt. Puur door de juiste ademhaling en focus.

Zo blijkt maar weer: vertrouw erop dat iets kan en het zal je lukken. Ga die uitdaging aan en probeer het. Krijg je zo’n unieke kans als ik kreeg met de Iceman Clinic, twijfel dan geen moment en ga ervoor. Het zal je verrassende inzichten brengen.

De Iceman Clinic deed ik alweer een paar jaren geleden maar onlangs heb ik weer een geweldige uitdaging mogen beleven namelijk het uitlopen van mijn vierde marathon en wel de Chicago marathon. In mijn vorige blog schreef ik er al over maar nu kan ik zeggen dat ik deze marathon heb uitgelopen en wel in een voor mij geweldige tijd van 3:52:51. Geloof mij dit had ik nooit durven dromen!