06-11178075 info@daisymeekes.nl

Wil jij graag starten als zelfstandig ondernemer? Tip 2

 

 

De eerste tip in de blog van vorige week ging over je huidige financiële situatie. Je financiën zijn mijn inziens een van de belangrijke onderdelen voor een zelfstandig ondernemer. Maar er komt uiteraard meer bij kijken. Hierbij mijn tweede tip als je wilt starten als zelfstandig ondernemer.

Tip: Zorg dat je een kwalitatief netwerk hebt.
Ja, een netwerk heeft iedereen wel. Familie, vrienden, collega’s enzovoort. Maar een kwalitatief netwerk dat je kan helpen met het opzetten van je bedrijf? Personen die je eerste klanten kunnen zijn? Een netwerk dat je mond-tot-mond reclame kan bezorgen? Een netwerk dat je berichten op social media deelt en dat binnen zijn of haar netwerk je naam noemt op het moment dat er wellicht een passende opdracht is? Zonder een kwalitatief netwerk is het lastiger om opdrachten te krijgen en om succesvol te worden als zelfstandig ondernemer.

Tegenwoordig is LinkedIn niet meer weg te denken als het gaat om netwerken. Het is een mooi relatiemiddel, een database en een marketingtool die je als zelfstandig ondernemer heel veel verder kan helpen.
Maar ook hier geldt dat het wat mij betreft kwalitatief moet zijn. Zorg dat je de mensen in je netwerk kent óf gaat leren kennen! En vooral dat ze jou gaan leren kennen.

Deel regelmatig berichten op LinkedIn en als je een kwalitatief netwerk hebt zal dit bericht gedeeld worden en in het netwerk van jouw netwerk komen. Toekomstige opdrachtgevers moeten weten waar jij voor in te zetten en te benaderen bent. Vertel hierover en zorg dat je netwerk jouw verhaal verder gaat vertellen.