06-11178075 info@daisymeekes.nl

Wil jij graag starten als zelfstandig ondernemer? Tip 3

 

 

Je hebt je huidige financiële situatie in kaart gebracht en dit is positief (tip 1). Je hebt een kwalitatief netwerk dat je verder kan en gaat helpen zodra je als zelfstandig ondernemer bent gestart (tip 2). En dan is het heel belangrijk om een “dreamteam” om te heen te hebben!

Tip 3: Creëer een zakelijk dreamteam om je heen. Uiteraard is het geweldig dat je familie en/of je partner achter je plannen staan. Dat ze enthousiast zijn en je willen helpen. Zij kennen je goed maar de vraag is of ze ook echt kritisch tegen je zijn?

Een zakelijke vriend die zelf al jaren ondernemer is en precies weet waar jij tegenaan kunt lopen is voor mij onmisbaar gebleken toen ik voor mijzelf begon. Gelukkig heb ik zo’n persoon in mijn omgeving en nu bijna 4 jaar later kan ik zeggen dat ik het zonder hem niet zo goed had gedaan als het mij nu is afgegaan.

In mijn geval is mijn belangrijkste raadgever iemand die ik al vanaf een van mijn eerste stages in het bedrijfsleven ken. Hij is ondernemer, heeft meerdere bedrijven, een financiële achtergrond en is zeer kritisch! Een nieuw plan van mijn kant gaat gepaard met 100 vragen en van de meeste weet ik op het moment dat hij mij ze vraagt het antwoord niet… Heel frustrerend op dat moment maar zo waardevol achteraf! Zo heb ik nieuwe plannen gestaakt door zijn input maar ook heel veel nieuwe plannen uitgevoerd en doorgezet.

Zorg dat je mensen in je directe omgeving hebt die je op verschillende gebieden kunnen steunen en verder helpen want vooral in het eerste half jaar als zelfstandige is dit voor mij ontzettend, zo niet hét belangrijkste geweest om succesvol te zijn en door te zetten!