06-11178075 info@daisymeekes.nl

Ontdek de wereld van verschil

 

 

In 2007 begon ik met mijn eerste fulltimebaan na mijn studie in Groningen. Ik heb een aantal banen in loondienst gehad voordat ik zelfstandig ondernemer ben geworden. Al tijdens mijn eerste baan kwam ik in aanraking met DISC en vond ik het heel interessant om meer te weten over gedrag van mensen. Ik ben veel bezig met persoonlijke ontwikkeling omdat ik het belangrijk vind om te blijven groeien. In mijn werk maar vooral als persoon.

DISC geeft inzicht in onze voorkeuren in gedrag en communicatie. Het is de persoonlijke stijl, onze specifieke manier van doen, en geeft inzicht in onze onbewuste drijfveren en onderliggende behoeften. DISC staat voor de 4 persoonlijkheidsstijlen:

  • Dominant/Daadkrachtig
  • Invloed
  • Stabiel
  • Consciëntieus

De DISC-methode geeft inzicht in hoe wij van nature handelen, reageren en communiceren. Vooral wanneer de omstandigheden ongunstig worden, bijvoorbeeld bij spanning en stress, heeft dit veel invloed op ons gedrag. DISC geeft verder ook inzicht in wat ons energie geeft en wat energie kost. Er is geen goed of fout maar het is vooral heel fijn om inzicht te krijgen in je eigen handelen maar ook in de reactie die je hierop krijgt.

Ik wilde graag meer weten over DISC en de gekoppelde kleuren rood, geel, groen en blauw en heb er veel over gelezen. Maar ongeveer 1,5 jaar geleden kwam ik MapsTell tegen en toen viel er voor mij veel op zijn plek!

MapsTell gelooft in de kracht van visuele en daardoor makkelijk deelbare informatie. Om deze reden hebben zij op basis van de DISC-methode de Wereld van Verschil gecreëerd. Deze wereld bestaat uit de zestien PersonalMaps die alle zestien een andere gedragsstijl tonenDoor het gebruik van dit visuele middel krijgen deelnemers tijdens een workshop of training op een toegankelijke en bijzonder leuke manier inzicht in zowel hun eigen als elkaars gedrag. De kaarten en producten van MapsTell zijn gebaseerd op de in 1928 door William Marston ontwikkelde DISC-methode. In zijn werk Emotions of Normal People beschrijft hij hoe menselijke emoties leiden tot verschillen in gedrag binnen groepen. Daarnaast legt hij uit hoe gedrag na verloop van tijd kan veranderen waarbij hij zich vooral richtte op de direct zichtbare gedragskenmerken. Dit alles met als doel om mensen te laten begrijpen hoe relaties en de interactie met anderen werken.

Gedrag inzichtelijk maken op een wereldkaart! Ik hou van reizen, de wereld ontdekken en persoonlijke ontwikkeling dus deze combinatie vond ik perfect! Nu gebruik ik MapsTell in trainingen en gesprekken.

Wat kan inzicht in gedrag door middel van MapsTell je opleveren?

  • betere onderlinge communicatie
  • diepgaand inzicht in de eigen persoonlijkheidsstijl
  • conflicten oplossen of voorkomen
  • onderlinge verschillen te waarderen
  • positiever en effectiever samenwerken

Wil je meer weten of je eigen Wereldkaart ontdekken? Laat het mij horen!