06-11178075 info@daisymeekes.nl

Op 10 januari 2023 ben ik alweer 9 jaar zelfstandig ondernemer. Wat gaat de tijd toch snel! De afgelopen maanden heb ik nagedacht over mijn focus in 2023 en heb ik twee extra opleidingen afgerond namelijk Leefstijlcoach en Vitaliteitscoach. Leefstijl en vitaliteit zijn twee onderwerpen waar ik heel veel energie van krijg. De tijd nemen voor je eigen gezondheid en vitaliteit is belangrijk. Dat heb ik de afgelopen tijd voor 100% gedaan als het om bewegen gaat. In oktober heb ik de London Marathon gelopen en vijf weken later die van New York. Het was zwaar, maar ook een geweldige ervaring!

Wat betekent vitaliteit voor mij?

Vitaliteit is meer dan alleen een gezonde levensstijl die bestaat uit voldoende bewegen, gezonde voeding, genoeg slapen en ontspanning. Ook gelukkig zijn in je privéleven en op het werk speelt een grote rol. Dat leidt tot minder ziekteverzuim en minder personeelsverloop voor jouw organisatie. Hoe is de balans tussen werk en prive en ook tussen spanning (stress) en ontspanning? Ben jij je hiervan bewust?

Vanaf 2023 ga ik zoals aangegeven mij focussen op vitaliteit. Hoe ga jij werken aan een vitale organisatie met een hoge arbeidsproductiviteit? Ik help je graag door een plan te maken, deze uit te voeren en je medewerkers te coachen op leefstijl en vitaliteit.

Wat kan ik voor jouw organisatie betekenen?

Het begint met een absolute drive als organisatie (directie en/of management) om het onderwerp aan te willen pakken. Het is een onderwerp dat aandacht nodig heeft om succesvol te kunnen zijn. En als je het goed wilt doen komt er ook nog veel bij kijken. Termen als mentale gezondheid, fysieke gezondheid, stress, ontspanning, werk-privébalans en gezonde voeding, vliegen je om de oren. Waar begin je dan? Hoe bepaal je wat nodig is?

En belangrijker nog: hoe motiveer je medewerkers om mee te doen? Hier help ik je graag bij als projectmanager vitaliteit in organisaties. Maar er zijn nog meer redenen om een vitaliteitscoach in te zetten in je organisatie. Hieronder zet ik ze voor je op een rij

Tijdsbesparing

In veel gevallen zie je dat een Vitaliteitsprogramma in een organisatie erbij gedaan wordt door de HR-manager of HR-medewerker. Deze werknemers moeten zich de kennis eigen maken en in veel gevallen zijn ze al heel druk en komen er dus extra taken bij. Als je vitaliteit uitbesteedt aan mij, houdt je organisatie en HR-afdeling tijd voor de eigen werkzaamheden zonder er een extra pakket bij te krijgen.

Professionele aanpak

Als Projectmanager Vitaliteit werk ik samen met jouw organisatie en medewerkers aan vitaliteit. Je maakt gebruik van al mijn kennis en ervaring en met deze kennis en ervaring kijken we wat er bij jouw organisatie past. Je pakt hierbij het onderwerp op een professionele manier aan waarbij de resultaten niet uit zullen blijven.

Medewerkers blijven betrokken

Om als organisatie vitaliteit op de gezamenlijke agenda te zetten is het belangrijk dat iedereen mee doet en vooral mee wil doen! Wellicht is er in het begin weerstand en dit mag er zijn maar met mijn inzet zal ik alle medewerkers betrekken en zorgen dat het onderwerp op de agenda blijft staan gedurende het gehele jaar. Uiteraard is het van het grootste belang dat directie en/of management actief meedoet en achter de doelstelling staat. Iedereen mag daarbij meedoen op zijn eigen manier!

Vitaliteit voor elk budget

Er is voor ieder budget een vitaliteitsplan mogelijk. Klein beginnen en langzaamaan uitbouwen? Direct een uitgewerkt jaarplan met activiteitenplanning? Of in eerste instantie alleen 1 op 1 coaching voor medewerkers die hier behoefte aan hebben? Samen kijken we hoe we dit inrichten.

Geheel naar jouw wensen

Belangrijk vind ik het om als projectmanager samen te werken met de medewerkers. Op zoek te gaan naar de ambassadeurs binnen de organisatie voor de plannen en zorgen dat het op een ontspannen manier uitgevoerd wordt. We werken samen aan het vitaliteitsprogramma naar wensen en behoeften van de medewerkers. Zo kunnen alle medewerkers ervan profiteren.

Wil je meer weten? Neem contact met mij op. Samen bespreken we wat er mogelijk is voor jouw organisatie.