06-11178075 info@daisymeekes.nl

Durf te vragen! Omdat het wél kan

 

 

Durftevragen ken ik al een tijd! Ik kom het op social media tegen in de vorm van de #dtv met daaraan gekoppeld een vraag. En deze vraag kan van alles zijn.

#dtv Wie heeft er een tweedehands fiets te koop?
#dtv Wie helpt ons aan een nieuwe huurder van ons huis voor de komende 6 maanden?
#dtv Iemand ervaringen met de Trans Siberie Express? Zowel Moskou- Vladivostok als Moskou- Peking?

Heel leuk om te zien vind ik dat er zoveel reacties op komen en mensen elkaar graag voorzien van tips. Dat de #dtv is ontstaan in real life weten veel mensen niet. Durf te vragen is namelijk gestart door Herman Dummer en Nils Roemen.

Zij mochten jaren geleden een beursstand vullen die over was tijdens een grote beurs. Dat wilden ze wel, als ze in die stand maar niets hoefden te verkopen. Dat mocht van de beursorganisatie en ze richten de eerste Durftevragen in: iedereen die binnen liep kreeg een boek en werd gevraagd: “Wanneer ga je tevreden naar huis?”

Snel ontdekten zijn: Als mensen vragen wat ze echt willen, dan is de kans dat ze dit ook daadwerkelijk krijgen aanzienlijk groter. Er zijn immers meer dan genoeg mensen die je graag een stap verder helpen in het realiseren van jouw droom.

Dit vind ik een heel mooi gegeven. De ene persoon heeft over waar de ander een tekort heeft. Dit kan in spullen zijn maar ook in contacten. #dtv Ik zoek een stage-plek bij het bedrijf Grolsch, wie kent de HR manager en kan mij in contact brengen?

Gisteren was er een opleidingsdag “Durftevragen” in Utrecht. 30 deelnemers werden ondergedompeld in de methode en alle mogelijkheden die het in zich heeft. Heel inspirerend, laagdrempelig, interessant en leuk!

Onder andere Linda Commandeur (zie foto) was een van de Durftevragen- begeleiders en maakte de dag tot deze energieke leer-dag!

Binnenkort wil ik in Enschede een open-sessie “Durftevragen” organiseren.

#dtv: Wie weet er een goede locatie in Enschede waar ik een open sessie DTV kan houden voor maximaal 8 personen?

#dtv Wie heeft er een vraag waar hij/zij tips voor wil krijgen? (Hoe vind ik een nieuwe baan als secretaresse? Hoe verkoop ik mijn appartement? Hoe vind ik voor juli 2018 een nieuw onderkomen?) Alle vragen zijn goed en met een groep enthousiaste mensen bij elkaar zul je altijd tips krijgen die je verder gaan helpen.

Stuur een mail naar info@daisymeekes.nl voor tips en reacties!