06-11178075 info@daisymeekes.nl

Glasvezel buitenaf

 

 

Glasvezel buitenaf! Wie mij wat beter kent weet dat dit al een tijd onderdeel is van mijn (werk)leven. Ik ben projectleider van de vraagbundeling voor Glasvezel buitenaf. Voor mij een geweldige interimopdracht die heel klein is begonnen. Dit project is gestart vanuit een joint-venture tussen Cogas in Almelo en CIF (investeringsmaatschappij) in de gemeente Tubbergen. Het doel? Snel internet realiseren op het platteland! Hiervoor is er minimaal 50% deelname in een gebied nodig.

In Tubbergen is het allemaal begonnen. Een gemeente in Twente die als eerste gemeente in Nederland zowel in de kern als het buitengebied snel internet heeft en zo voorbereid is op de toekomst! Ik vind het een geweldig project om verschillende redenen maar vind het vooral heel gaaf dat dit project in het oosten van het land is begonnen en is uitgegroeid tot een groot landelijk project met daarbij behorende aandacht.

In mijn rol als projectleider is het mijn taak om de 50% te behalen in een gebied. Dit betekent dat 50% van de bewoners in een gebied een abonnement hebben afgesloten voor een bepaalde datum. Dit gebeurt door een goede samenwerking tussen verschillende partijen: Gemeenten, providers, ambassadeurs, lokale verkopers, bewoners en bedrijven. Maar ook met ons eigen team, de technische afdeling en de aannemer die daadwerkelijk de aanleg van glasvezel realiseert. In Aalten Oost Gelre hebben we het hoogste percentage tot nu toe behaald. Op de dag van de deadline was dit 73% maar op dit moment is dat doorgegroeid naar 78%. Bijna 80% van de bewoners in deze gemeenten maken op korte termijn gebruik van snel internet en kunnen zo mee in de ontwikkelingen die er zijn! Bedrijven kunnen verder groeien, ZZP-ers kunnen op het platteland blijven wonen en werken, scholen op het platteland kunnen mee met de onderwijsontwikkelingen en de agrariërs kunnen mee met alle ontwikkelingen die er op hun vakgebied zijn. Ik vind het geweldig dat we dit met een topteam realiseren.

Afgelopen maandag ging de eerste schop in de grond in Zieuwent. Het startsein voor de aanleg van glasvezel in Aalten en Oost Gelre. Mooi dat ik specifiek in dit gebied het project mocht leiden aangezien het op geboortegrond van mijn vader is! Op naar nog meer mooie ontwikkelingen!